eerste babykamer inrichten tips

Bij het inrichten van de babykamer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet naast het sfeervol inrichten ook rekening houden met bepaalde aspecten. De babykamer moet ook niet alleen sfeervol zijn, maar ook een aangename plek. Je brengt hier namelijk veel tijd door met je baby. Houd vooral rekening met de indeling, hygiƫne en veiligheid. Je zult merken wanneer je voor het eerst een babykamer inricht dat er veel bij komt kijken en je wel even bezig bent met de ideale set-up.

Begin op tijd met inrichten

Vaak wordt er een klein aantal weken voor de bevalling begonnen met het inrichten van de babykamer. Dit is sterk af te raden, want tegen het eind van jouw zwangerschap zal alles zwaarder worden. Begin daarom op tijd met het inrichten van de babykamer. Stel dit niet uit en begin zo vroeg mogelijk. Wanneer je op tijd begint met het inrichten heb jij ook meer tijd om eventuele dingen nog aan te passen. Als je dit nog in de laatste weken moet doen zul je dit als zeer stressvol ervaren.

Maak een indeling en checklist

De meeste aanstaande ouders kijken tegen de inrichting van hun eerste babykamer niet op, maar de realiteit is toch echt anders. Om vooraf een goed beeld te krijgen van wat je wilt realiseren in de babykamer is het verstandig om dit op papier te zetten. Maak een schets van de positie van de meubels in de babykamer en een checklist van wat er nog allemaal moet gebeuren. Wanneer je voor jezelf duidelijk op papier hebt hoe jij het wilt hebben zal het daadwerkelijke inrichten een stuk makkelijker gaan. Ook is het verstandig om een budgetplan op te stellen. De kosten van een mooi ingerichte babykamer kunnen behoorlijk oplopen. Met het opschrijven van de verwachte uitgaven heb je duidelijk inzicht over wat het in zijn geheel gaat kosten.

Vraag hulp van een expert of ouder

Bij het inrichten van de eerste babykamer zie je door de bomen het bos niet meer. Er komt veel bij kijken en je wilt niks vergeten. Hulp vragen van een expert kan geen kwaad. Je hoeft niet direct een stylist in te huren, maar een vriend of familielid die dit al eerder heeft gedaan kan jou zeker helpen. Bij een babywinkel waar jij de meubels gaat kopen kunnen ze jou ook zeker adviseren over de inrichting. Advies vragen van een expert kan nooit kwaad en heeft alleen maar voordelen.