opgeruimde babykamer inrichten

Ver voor jouw kindje geboren is begin jij al aan het inrichten van de babykamer. Je kiest de kleur, de positie van de meubels en passende decoratie. Naast de uitstraling van je kamer is het ook belangrijk om rekening te houden met praktische zaken. Een rommelige babykamer wil namelijk niemand en zeker niet in de eerste maanden na de geboorte. Je hebt het namelijk al druk zat. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten.

Zorg voor voldoende rekken om kleding op te hangen

Het opvouwen van kleding kost tijd, erg veel tijd! Als kersverse ouder heb je hier al dagelijks een tekort aan. Het is daarom verstandig om veel kleding op te hangen. Dit scheelt kastruimte en geeft je meer overzicht van wat er allemaal wel in de kast ligt. Ook weet je gelijk in een oogopslag welke kleding schoon is en waar jij uit kunt kiezen. Overzicht is belangrijk en geeft niet alleen de kamer een rustige uitstraling, maar geeft ook jezelf rust.

Grote kasten, kleine vakken en bakken

Een grote kledingkast is natuurlijk super voor alle babykleren en spullen. Om het overzicht te kunnen houden is het wel belangrijk om deze op de juiste manier in te delen. Voor het indelen van de kast kun je het beste transparante bakken gebruiken van verschillende formaten. Zo kun je alle spullen en kleding eenvoudig soorten en zie je vanaf de buitenkant wel wat erin zit.

Koop niet te veel

Het is natuurlijk erg verleidelijk om allemaal mooie meubels en accessoires te kopen om de babykamer in te richten, maar van veel spullen wordt een kamer ook erg druk. Schat goed in wat je echt nodig hebt, want less is more. Waar je nooit voldoende van hebt is opbergruimte. Alles wat je dus koopt zou je moeten helpen bij het opruimen van alle spullen. Denk hierbij aan een decoratieve kist die je ook kunt gebruiken om iets in op te bergen.