Kinderkamer met klok

Waar moet je op letten bij jouw zoektocht voor kinderkamer klokken en wekkers? Accessories als klokken en wekkers zijn een belangrijke toevoeging voor een kinderkamer. Zij komen in allerlei vormen en maten en voegen toe aan de beleving van jouw kind.

Kinderkamer: klokken en wekkers binnen een thema

Kinderkamers hebben vaak een thema, zoals prinsessen, racewagens, piraten of oerwoud. Klokken en wekkers voor een kinderkamer passen vaak binnen dit thema. Zo zijn er kinderklokken en wekkers van verschillende sprookjesfiguren en Disney personages op de markt. Deze passen, afhankelijk van het thema dat je hebt gekozen, uitstekend bij de rest van de kamer.

Indien de kinderkamer een meer algemeen thema heeft of een thema waar het lastig is om een klok of wekker te vinden die hierbij naadloos aansluit, richt je dan op de kleur en vorm van de klok of wekker.

Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/wekkers/kinderwekker.html 

Een kinderkamer met de thema “ruimte” heeft waarschijnlijk een kleurenpalet dat bestaat uit de kleuren zwart, wit en blauw. Kies een wekker of klok met een of meer van deze kleuren. Bovendien is het thema “ruimte” futuristisch of high-tech. Een digitale klok past beter binnen dit thema dan een analoge klok of een ouderwetse houten klok.

Klokkijken met kinderkamer klokken en wekkers

De keuze voor een klok of wekker voor de kinderkamer oogt op het eerste gezicht niet zo heel belangrijk. Meubilair als een bed, klerenkast en bureau zijn onmisbaar. De aandacht gaat dan ook meestal volledig uit naar het zoeken van het juist meubilair.

Toch loont het om ook aandacht te besteden aan klokken en wekkers voor de kinderkamer. Klok kijken is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Wanneer jouw kind deze vaardigheid onder de knie krijgt, zal hij of zij het makkelijker hebben in school wanneer klokkijken en rekenen dagelijkse kost wordt. Het maakt het ook makkelijker om jouw kind verantwoordelijkheid aan te leren voor op tijd naar bed gaan en opstaan en op tijd naar huis te komen voor het avondeten.

Kinderen leren vaak klokkijken op eigen houtje. Ze willen graag aan volwassenen laten zien als zij iets nieuws leren. Kinderkamer klokken en wekkers die tot de verbeelding spreken zullen meer aandacht krijgen van jouw kind, waardoor de kans dat hij of zij eerder leert klokkijken wordt vergroot.

Uitgelicht: https://www.klokkenshop.com/overige-klokken/kinderklokken/ 

Kortom, het uitzoeken van de juiste klok of wekker voor de kinderkamer vergt de nodige aandacht. Wanneer je een willekeurige klok plaatst, dan past deze wellicht niet zo goed binnen het thema of de rest van de kamer. Jouw kind zal de klok zien als een noodzakelijk kwaad, in plaats van een toffe toevoeging aan de kamer.