De leukste kraamcadeaus

Is je zus, vriendin, buurvrouw of nichtje zwanger? Wat leuk! Dat betekent… tijd om te shoppen! De aanstaande mama heeft natuurlijk van alles nodig, van babykleertjes tot een voorraad luiers en van een ledikantje tot een kledingkast, er komt héél veel bij kijken. Als vriendin, tante of buurvrouw wil je natuurlijk ook een leuk cadeautjes kopen voor de aanstaande moeder. In dit artikel vind je verschillende originele tips voor een kraamcadeau.

Gedurende de zwangerschap zijn er verschillende feestjes te vieren. Tegenwoordig zijn er namelijk ook feestjes vanuit Amerika overgewaaid, zoals een gender reveal en natuurlijk een babyshower. Ieder feestje is eigenlijk wel een reden om een (klein) cadeautje mee te nemen. Na de bevalling kun je op kraamvisite gaan of wordt er misschien wel een babyborrel georganiseerd, en ook dan is het leuk om een cadeau mee te nemen.

Luiertas

Daar had je misschien niet als eerst aan gedacht, maar het is absoluut een origineel baby cadeau! Het is iets waar kersverse ouders direct wat aan hebben, want zodra ze voor het eerst met het kleine wondertje de deur uit gaan, moeten er natuurlijk wel heel veel spulletjes mee. Een luiertas is daar speciaal voor gemaakt. De babytassen zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en modellen. Probeer er achter te komen welke kleuren de ouders hebben gebruikt in de babykamer en qua kinderwagen etc. zodat je een kleur kunt kiezen die er een beetje leuk bij past!

Accessoires voor in de babykamer

Altijd leuk natuurlijk, een grote teddybeer voor op de kast of in het babybedje, een prachtige babykamer muursticker of een schattig nachtlampje. Wanneer je ervoor kiest om een leuke kinderkamer accessoire te kopen, houd er dan rekening mee dat je iets kiest wat wel bij de kinderkamer past! Iets wat jij heel leuk vindt, kunnen de ouders van de baby misschien wel helemaal niet leuk vinden. Om erachter te komen kun je kijken hoe ze de babykamer tot op heden al hebben aangekleed. Kies iets wat daar bij past!

Cadeaubon

Iets waar je vrijwel iedereen blij mee maakt is een cadeaubon. Het is misschien niet het leukst om te geven, maar de gene aan wie je het geeft, is er eigenlijk altijd blij mee! Ze kunnen er namelijk zelf iets leuks mee halen. Nu weet je wel zeker dat er iets van wordt gekocht waar de ouders en de baby echt wat aan hebben. Ook voorkom je hiermee dat je hetzelfde kledingsetje of knuffeltje haalt als iemand anders. Verder kost het je op deze manier ook niet zoveel tijd om een cadeau uit te zoeken. Cadeaubonnen kun je tegenwoordig zelfs online bestellen.

Bad speelgoed

Baby’s gaan graag in bad. Heerlijk in het warme water! Een beetje speelgoed in bad maakt het natuurlijk wel wat leuker! Koop een leuk badeendje of een heerlijk baby badsetje met lekker ruikende babyshampoos. Een erg leuk en origineel cadeau.