nachtrust babykamer

Jouw kindje is volop in ontwikkeling. Er is ook zoveel te zien, te ontdekken en natuurlijk te beleven! Vooral het moment waarop ze beginnen met tijgeren is een mijlpaal. Vanaf dat moment is een optimale nachtrust (of middagslaapje) echt hard nodig. Maar hoe kan je de babykamer zo goed mogelijk inrichten op het behalen van een optimale nachtrust? Wij leggen het je natuurlijk graag uit!

Een rustgevend interieur creëren

Vroeger werd een babykamer voor jongens standaard blauw en een babykamer voor meisjes standaard roze. Tegenwoordig kunnen we niet meer om een ‘genderneutrale’, witte babykamer heen. Natuurlijk vind je nog wel roze of blauwe elementen terug, maar het heeft geen overhand meer. Gelukkig ook maar, want wit straalt iets meer rust uit. En ja, kleur heeft effect op jouw kind.

Niet gestoord worden

Echter is niet alleen kleur heel belangrijk. Natuurlijk licht is net zo belangrijk (of eigenlijk juist niet). Zorg dat de babykamer volledig verduisterd kan worden, zodat er tijdens de slaapjes geen natuurlijk licht binnen komt. Een verduisterend rolgordijn is daarbij echt een must. De stof is 100% zonwerend en door het rolgordijn ‘op de dag’ te monteren zijn er ook geen lichtkieren meer te zien.

Maar eerlijk is eerlijk, een standaard rolgordijn is niet altijd even trendy. Wil jij je kinderkamer trendy en stijlvol inrichten? Dan kan je ook eens kijken naar verduisterende vouwgordijnen. Door de top down bottom up mogelijkheid kan je het gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Dus ga je luiers verschonen? Dan kan je het gordijn zo bedienen dat jij, en natuurlijk je kleine baby, de privacy krijgen die je nodig hebt.

Een vast ritueel aanmaken

Naast het interieur is een vast ritueel ook erg belangrijk. En daarbij bedoelen we niet ‘7 uur is 7 uur, ons kind moet in bed liggen’. Bij ‘vast ritueel’ hebben wij het vooral over een aantal vaste stappen. Door elke avond samen dezelfde handelingen te behandelen, ontstaat er een ritueel en weet jouw baby dat het tijd is om te slapen. Kies voor een rustgevend muziekje op je telefoon of ga op zoek naar een leuke mobiel met muziek. Daarna doet rustgevend licht, zoals paars – en dan het liefst lavendel – het ook goed.

De finishing touch

Wees niet bang om jouw liefde voor interieur te uiten. Jouw stoere bink of kleine prinses is zich nog niet van alles bewust, dus wat leuke extra accessoires maken de babykamer helemaal af. Het moet namelijk ook voor jou leuk zijn om de babykamer in te komen.